CH-53E Super Stallion: «Εξαφανίστηκε» ελικόπτερο με 5 Αμερικανούς πεζοναύτες – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Ένα ελικόπτερο CH-53E Super Stallion του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (US Marines) «χάθηκε» σήμερα, εκτελώντας πτήση από τη Νεβάδα προς την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 5 Αμερικανοί πεζοναύτες, των οποίων η τύχη αγνοείται. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενηέρωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηη έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών μέσων.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Καλιφόρνια μετέβη στον Εθνικό Δρυμό του Κλίβελαντ, που είναι η περιοχή της τελευταίας γνωστής τοποθεσίας του ελικοπτέρου CH-53E, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους Αμερικανούς πεζοναύτες.

Οι Πεζοναύτες πετούσαν με ένα ελικόπτερο CH-53E Super Stallion από την αεροπορική βάση Creech στην κομητεία Clark, στη Νεβάδα, στον Air Station του Marine Corps Miramar στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια το βράδυ της Τρίτης, όταν το σήμα τους χάθηκε.

Με πληροφορίες από: ABC News