Χαμάς: Ανακοινώνει την επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ στη Ντόχα για εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ θα επαναληφθούν σήμερα στο Κατάρ.

Χαμάς: Ανακοινώνει την επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ στη Ντόχα για εκεχειρία στη Γάζα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος θα επαναληφθούν σήμερα στο Κατάρ.

«Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν σήμερα, Παρασκευή, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη «διασφάλιση ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε πλήρη παύση των εχθροπραξιών και στην αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από τη Λωρίδα της Γάζας».

Μεχρι χθες Πέμπτη, ισραηλινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι έμμεσες διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει πάλι σε αδιέξοδο, με το Ισραήλ να κατηγορεί τη Χαμάς ότι συνεχίζει να αρνείται να παρουσιάσει κατάλογο των ομήρων που παραμένουν ζωντανοί στα χέρια μαχητών της στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Wall Street Journal σημείωσε πως Άραβες οι οποίοι μεσολαβούν στις συνομιλίες δεν αναμένουν τα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά αφού ορκιστεί και αναλάβει την εξουσία ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την 20ή Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στον νότο – Ο IDF «ανταποδίδει» επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός είχε εκδώσει προειδοποίηση προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά σε ένα κτίριο στην πόλη Άραμπ Σαλίμ