Χαμάς: Έδωσε λίστα με τους πρώτους Ισραηλινούς ομήρους που θα απελευθερωθούν – Αύριο το πρωί ξεκινάει η κατάπαυση πυρός

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι η κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι πρώτοι 13 όμηροι θα απελευθερωθούν από τις 4 το απόγευμα.

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το Κατάρ έχει τη λίστα με τα ονόματα των Ισραηλινών ομήρων που θα απελευθερωθούν την πρώτη ημέρα, ενώ για τους ομήρους από άλλες χώρες τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «γυναίκες και παιδιά να διαφύγουν τον κίνδυνο». Τελικός στόχος είναι «η παύση των εχθροπραξιών με μια διαρκή εκεχειρία». Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Αίγυπτος λέει ότι έχει και αυτή λίστα με τους πρώτους 10 Ισραηλινούς ομήρους που θα απελευθερωθούν.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ελπίζει στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να επιτευχθεί αυτό.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας, υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ. «Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε την πρώτη ομάδα και μετά από αυτό, δεσμευόμαστε να τους απελευθερώσουμε όλους», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από: Israel Hayom / Φωτογραφία Reuters