Χαμάς: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τρεις Ισραηλινές ομήρους που επικρίνουν τον Νετανιάχου

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο τρεις Ισραηλινές γυναίκες που κρατούνται όμηροι από την τρομοκρατική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας επικρίνουν τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καλώντας τον να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους και κατηγορώντας τον ότι απέτυχε να αποτρέψει την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στις 7 Οκτωβρίου.

Η ταυτότητα των τριών γυναικών, η δήλωση των οποίων ήταν σχεδόν βέβαιο ότι υπαγορεύτηκε από τους απαγωγείς τους, δεν είναι αμέσως σαφής.

Καθώς ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί διάφορους ψυχολογικούς χειρισμούς για να σπείρει διχασμό και να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα των Ισραηλινών, ενώ χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 240 αιχμαλώτων που κρατά για να «κερδίσει» χρόνο.

Πριν λίγη ώρα, η ισραηλινή κυβέρνηση επιβεβαίωσε την δολοφονία της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Νικόλ Λουκ από την Χαμάς, η οποία είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel