Χαμάς: Είναι «ανοιχτή» στη σύσταση μίας κυβέρνησης για τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε πως το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε τις θέσεις του στο Κατάρ και στην Αίγυπτο που έχουν ως βάση «την πλήρη παύση της επίθεσης» εναντίον των Παλαιστινίων, ώστε το κίνημα να τους βοηθήσει και να ανταποκριθεί στις δίκαιες απαιτήσεις τους.

«Οι όμηροι δεν θα απελευθερωθούν παρά υπό τους όρους της αντίστασης», είπε ο Χανίγια.

Η Χαμάς είναι «ανοιχτή» στη σύσταση μίας και μόνο παλαιστινιακής κυβέρνησης για τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ακόμη ο ηγέτης της οργάνωσης.

«Γίναμε δέκτες πολλών πρωτοβουλιών που αφορούσαν την εσωτερική (παλαιστινιακή) κατάσταση και είμαστε ανοικτοί στην ιδέα μιας εθνικής κυβέρνησης για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», είπε στη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Ισμαήλ Χανίγια.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι 207 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό καταγεγραμμένο απολογισμό των νεκρών των Παλαιστινίων σε περισσότερους από 22.000 σε σχεδόν τρεις μήνες πολέμου στον θύλακα που διοικεί η Χαμάς.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν κάνει μεγάλο μέρος της Γάζας σε ερείπια και βύθισαν τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της σε μια ανθρωπιστική καταστροφή στην οποία πολλές χιλιάδες έχουν μείνει άποροι και απειλούνται από την πείνα λόγω έλλειψης προμηθειών τροφίμων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters