Χαμάς: Η στιγμή που αντιαρματικός πύραυλος «ξεκληρίζει» την 84η Ταξιαρχία «Givati» του ισραηλινού στρατού [vid]

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή που μαχητές της εκτοξεύουν αντιαρματικό πύραυλο κατά ισραηλινών στρατευμάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό της Γάζας.

Η 84η Ταξιαρχία «Givati» του ισραηλινού στρατού, η οποία συμμετείχε στις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, επέβαινε σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου «Namer».

Μαχητές της Χαμάς, κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, εκτόξευσαν αντιαρματικό πύραυλο κατά των Ισραηλινών, προκαλώντας βαριές απώλειες στον στρατό. Oι μαχητές της Χαμάς «ξεπήδησαν» από τις υπόγειες σήραγγες που διατηρεί η οργάνωση κάτω από τη Γάζα και αιφνιδίασε τα ισραηλινά στρατεύματα.

Χθες, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες στο εσωτερικό της Γάζας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Αφού ενημερώθηκαν οι οικογένειές τους, οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των νεκρών στρατιωτών, οι οποίοι άνηκαν όλοι στην 84η Ταξιαρχία «Givati». Η παρακάτω φωτογραφία, πιθανότατα δείχνει την τελευταία φωτογραφία των Ισραηλινών στρατιωτών, όλοι μαζί, πριν ξεκινήσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις, που θα κόστιζαν τη ζωή τους.

Χθες, Τετάρτη, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα άλλο ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένα οπλισμένο drone της οργάνωσης να επιτίθεται σε στρατιώτες των IDF που είναι συγκεντρωμένοι, χωρίς να φαίνεται να προκαλούνται κάποιες απώλειες.