OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται ότι οδηγούν σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

13/07/2025 - 10:27
Χαμάς

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς και η κυβέρνηση του Ισραήλ αλληλοκατηγορήθηκαν, για ακόμη μια φορά, χθες Σάββατο (12.07.2025) πως οδηγούν σε αποτυχία τις έμμεσες διαπραγματεύσεις τους για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς ή πυρά του στρατού του Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές στον θύλακο υπό πολιορκία.

Σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή ενήμερη για τις συνομιλίες, που άρχισαν την περασμένη Κυριακή (06.07.2025) στη Ντόχα μέσω των μεσολαβητών, το πρόβλημα είναι η «εμμονή του Ισραήλ» να μην αποσύρει εξ ολοκλήρου τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας, σενάριο που η Χαμάς «απορρίπτει κατηγορηματικά».

Από την άλλη ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα ότι αρνείται να «κάνει συμβιβασμούς» και διεξάγει «ψυχολογικό πόλεμο με σκοπό να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις».  Ο Νετανιάχου επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες τους σκοπούς του πολέμου που διεξάγει ο στρατός του: να αφεθούν ελεύθεροι οι εναπομείναντες όμηροι, να αφοπλιστεί η Χαμάς και να διωχτεί από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαπραγματεύσεις στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του εμιράτου του Κατάρ, συναντούν «περίπλοκα εμπόδια και δυσκολίες», ανέφερε η παλαιστινιακή πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, εξηγώντας ότι η ισραηλινή πλευρά παρουσίασε χάρτη που προβλέπει «τη διατήρηση των δυνάμεων (του) σε πάνω από 40% της επιφάνειας της Γάζας».

Πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να αναπτύξει επίσης στοιχεία του γύρω από όλο τον πολιορκημένο επί 21 μήνες κι ερειπωμένο θύλακα δύο και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, που ζουν σε καταστροφικές συνθήκες σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Επτά υπηρεσίες των ΟΗΕ προειδοποίησαν με κοινή ανακοίνωσή τους ότι η έλλειψη καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας έχει φθάσει σε «κρίσιμο επίπεδο» και πλέον είναι «νέο αβάσταχτο βάρος» για τον πληθυσμό «στα όρια του λιμού».

Το Ισραήλ έχει σκοπό να «στοιβάξει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς κάνει «προετοιμασία για τον εξαναγκαστικό εκτοπισμό του πληθυσμού στην Αίγυπτο ή άλλες χώρες», σύμφωνα με την παλαιστινιακή πηγή.

Έτερη παλαιστινιακή πηγή του AFP πάντως έκανε λόγο για «πρόοδο» στα ζητήματα που αφορούν στην είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και στην ανταλλαγή ομήρων, ζωντανών και νεκρών, με παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.

«Το Ισραήλ έδειξε τη βούλησή του να φανεί ευέλικτο στις διαπραγματεύσεις», αντέτεινε ο ισραηλινός αξιωματούχος, καθώς μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ έκαναν λόγο για νέο σχέδιο απόσυρσης των ενόπλων δυνάμεων που παρουσιάστηκε στη Ντόχα.

Στο Τελ Αβίβ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, όπως σχεδόν κάθε σαββατόβραδο, για να ζητήσουν να απελευθερωθούν οι όμηροι. «Θα αργούσατε τόσο να απελευθερώσετε το Άουσβιτς;» ανέφερε πανό, απευθυνόμενο στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

«Το παράθυρο ευκαιρίας για να επιστρέψουν σπίτια τους όλοι οι όμηροι, ζωντανοί και νεκροί, είναι ανοικτό για την ώρα, αλλά δεν θα είναι για πολύ», έκρινε ο Ελί Σαραμπί, πρώην όμηρος που απελευθερώθηκε σε προηγούμενη ανταλλαγή, ζητώντας να βοηθήσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τους 20 έφτασαν οι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο

15/05/2026 - 09:10
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Τα Στενά του Ορμούζ να ανοίξουν εντελώς και να συμφωνηθεί εκεχειρία το συντομότερο δυνατό

15/05/2026 - 08:53
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θα αισθανόμουν καλύτερα αν είχαμε το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν στα χέρια μας [vid]

15/05/2026 - 08:47

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Τους 20 έφτασαν οι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο

Στη Σητεία προσομοιωτές F-35 και F-16 για τη δράση «Ερχόμαστε Εμείς σε Εσάς» της Πολεμικής Αεροπορίας

Κίνα: Τα Στενά του Ορμούζ να ανοίξουν εντελώς και να συμφωνηθεί εκεχειρία το συντομότερο δυνατό

Τραμπ: Θα αισθανόμουν καλύτερα αν είχαμε το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν στα χέρια μας [vid]

Ουκρανία: Στους 21 οι νεκροί από μαζικές ρωσικές επιδρομές με πυραύλους και drones – Φονικά αντίποινα στο Ριαζάν

ΔΟΑΕ: «Κινδυνεύει η πυρηνική ασφάλεια στην Ουκρανία από στρατιωτικές ενέργειες κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς»

Θετικές οι συνομιλίες την πρώτη μέρα ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ισραήλ – Λιβάνου στις ΗΠΑ

TB2 Bayraktar: Η τουρκική Baykar υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την γαλλική Safran

Top News

Eurovision 2026: Θρίλερ με τη συμμετοχή της Σουηδίας - Η Felicia έχασε τη φωνή της λίγο πριν τον τελικό

Eurovision 2026: O Akylas νιαουρίζει και το κοινό ενθουσιάζεται - Το βίντεο που έγινε viral

Η Μαρία Καρυστιανού προαναγγέλλει το νέο κόμμα: Στις 21 Μαΐου, όλοι μαζί με την Ελπίδα για μια νέα αρχή

Η Μπέττυ Μαγγίρα χόρεψε τσιφτετέλι με το «Jalla» στην έναρξη του «Eurovision Night»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert