Χαμάς: Τελεσίγραφο στους κατοίκους της «κατεχόμενης» Ασκελόν να φύγουν μέχρι τις 5 το απόγευμα

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχών Αλ-Κασάμ, έδωσε προθεσμία στους κατοίκους της ισραηλινής πόλης Ασκελόν να την εγκαταλείψουν μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η Χαμάς απειλεί να εξαπολύσει σφοδρό βομβαρδισμό ενάντια στην ισραηλινή πόλη, ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού που εκτοπίζει τον λαό μας και τον αναγκάζει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να φύγουν πριν από τις πέντε το απόγευμα σήμερα», ανέφερε ο Αμπού Ουμπάιντα.

Η «κατεχόμενη», όπως την χαρακτηρίζει η Χαμάς, πόλη Ασκελόν βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα βόρεια της Γάζας.

Οι σειρήνες ηχούν ξανά στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του κεντρικού Ισραήλ. Οι αρχές ανέφεραν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το τελευταίο μπαράζ ρουκετών. Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι εξαπέλυσε βομβαρδισμό με ρουκέτες στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Εκπρόσωπος του Μπεν Γκουριόν διέψευσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο επλήγη από ρουκέτες και πρόσθεσε ότι η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters