OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χαμόγελα στη Ρωσία: Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ δείχνουν εις βάθος εσωτερικές κρίσεις

14/06/2020 - 18:39
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε πως οι διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας ήταν η έκφραση «εις βάθος εσωτερικών κρίσεων» στη χώρα.

«Βεβαίως, αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ είναι η έκφραση εις βάθος εσωτερικών κρίσεων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 1.

«Στην πραγματικότητα, το παρατηρούμε αυτό από πολύ καιρό, αφότου ανήλθε στην εξουσία ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν κέρδισε με απόλυτα προφανή τρόπο, με δημοκρατικό τρόπο» συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Όμως το στρατόπεδο που έχασε τις εκλογές, επινόησε κάθε είδους εικασίες προκειμένου να θέσει εν αμφιβόλω τη νομιμότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Το 2016, την εκλογή του Τραμπ ακολούθησαν κατηγορίες για ρωσική ανάμιξη υπέρ του, τις οποίες η Ρωσία αρνήθηκε με σφοδρότητα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η μάχη κατά της επιδημίας του κορωνοϊου έφερε «στο φως γενικά προβλήματα» στις ΗΠΑ.

Ο θάνατος στα τέλη Μαΐου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλοιντ κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία στη Μινεάπολη προκάλεσε το ξέσπασμα διαδηλώσεων στη χώρα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ακόμη πως η Μόσχα βγαίνει καλύτερα από την Ουάσινγκτον από τη μάχη κατά της επιδημίας.

«Βγαίνουμε από τον κορωνοϊό με τις ελάχιστες απώλειες, αν θέλει ο Θεός, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμβαίνει το ίδιο», είπε.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα 8.825 νέα κρούσματα κορωνοϊού με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων να φθάσει τις 528.964, ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ρωσία θα είναι σύντομα σε θέση να αντιμετωπίσει υπερηχητικά όπλα που αναπτύσσουν άλλες χώρες και πρόσθεσε πως η Μόσχα προηγείται των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανάπτυξη νέου τύπου όπλων.

Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα διευρύνουν τις αμυντικές δυνατότητές τους καθώς ορισμένες συμφωνίες ελέγχου των εξοπλισμών που ανάγονται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου κατέρρευσαν στη διάρκεια της επιδείνωσης των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση.

Πέρυσι η Ρωσία ανέπτυξε τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους, ενώ το Πεντάγωνο έχει στόχο να αναπτύξει υπερηχητικές δυνατότητες από τις αρχές έως τα μέσα των χρόνων του 2020.

«Είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε τα μέσα να αντιμετωπίσουμε υπερηχητικά όπλα μέχρι την ώρα που οι ηγέτιδες χώρες του κόσμου θα έχουν τέτοια όπλα», είπε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αν και η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν σε γενικές γραμμές τον ίδιο αριθμό πυρηνικών όπλων, ο Πούτιν είπε πως η Μόσχα προηγείται στην ανάπτυξη προηγμένων όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΗΠΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία αναμένει συγκεκριμένα βήματα από τους συμμάχους στην υποστήριξη της μάχης κατά των τρομοκρατών»

03/10/2023 - 20:01
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

«Τα βρήκανε» Πολωνία και Ουκρανία – Υπέγραψαν συμφωνία για τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών

03/10/2023 - 18:20
Κοσόβο
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Συνελήφθη ο Μίλαν Ραντόιτσιτς,ο υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο

03/10/2023 - 18:09

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: «Η Τουρκία αναμένει συγκεκριμένα βήματα από τους συμμάχους στην υποστήριξη της μάχης κατά των τρομοκρατών»

Σκάνδαλο στην Ταϊβάν – Διέρρευσαν πληροφορίες στην Κίνα για το πρόγραμμα των νέων εθνικών υποβρυχίων

«Τα βρήκανε» Πολωνία και Ουκρανία – Υπέγραψαν συμφωνία για τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών

Σερβία: Συνελήφθη ο Μίλαν Ραντόιτσιτς,ο υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο

Aarok: Το γαλλικό UAV θα παράγεται πλέον και στο έδαφος της Ουκρανίας

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23: Το συγχαρητήριο μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο προσωπικό των ΕΔ για την ολοκλήρωση της άσκησης

Ζελένσκι: Επισκέφθηκε τα στρατεύματα στο ανατολικό μέτωπο που δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις

Ρωσία: «Δεν ξέρουμε τίποτα» λέει το Κρεμλίνο για την πιθανή υποψηφιότητα του Πούτιν στις επόμενες εκλογές

Top News

Άσθμα: Πότε είναι ελεγχόμενο και πότε όχι - Τα συμπτώματα και η θεραπεία

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η στρατηγική της ΝΔ, οι δύσκολες περιφέρειες και η στήριξη Μητσοτάκη στον Αγοραστό

ΟΑΚΑ: Αυτό είναι το πόρισμα που οδήγησε στο κλείσιμό του - Τι θα γίνει με ομάδες και συναυλίες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές 2023

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert