Χάρκοβο: «Απωθήσαμε τον ρωσικό στρατό έξω από τα σύνορά μας», λένε οι Ουκρανοί

Οι Ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Χάρκοβο, έφτασαν στα σύνορα με τη Ρωσία, ο στρατός της οποίας αναγκάστηκε να υποχωρήσει, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, όπως μεταδίδει το Sky News.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το Χάρκοβο, που φέρεται να δείχνει ουκρανικά στρατεύματα να φτάνουν στα σύνορα που χωρίζουν τις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει ο Dominic Waghorn του Sky News, οι Ουκρανοί στρατιώτες υπερασπίζονται επιτυχώς το Χάρκοβο από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για περισσότερες από 80 ημέρες

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη του Χαρκόβου, αλλά και του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, συμπίπτει με τις εκτιμήσεις που ανέφερε χθες Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει το Κίεβο. Υποχωρεί από το Χάρκοβο, η κύρια επίθεσή τους στο Ντονμπάς έχει καθυστερήσει. Η Ρωσία δεν πετυχαίνει τους στρατηγικούς στόχους της» είχε πει ο κ. Στόλτενμπεργκ, εκτιμώντας πως η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτό τον πόλεμο.