Χερσώνα: Επιβάλλεται τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας – Κάτι ετοιμάζεται; [vid]

Οι ουκρανικές τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, κοντά στη νότια γραμμή του μετώπου, από μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες.

Η απαγόρευση επιβάλλεται σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία το Κίεβο λέει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία αντεπίθεση για την απελευθέρωση εδαφών που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός.

«Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της 5ης Μαΐου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, και διαρκέσει έως τις 6:00 της 8ης Μαΐου», ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Προκούντιν.

«Στη διάρκεια αυτών των 58 ωρών θα απαγορεύεται στους πολίτες να μετακινούνται ή να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. (Η Χερσώνα) θα είναι επίσης κλειστή στην είσοδο και στην έξοδο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανοικτές πηγές ενημέρωσης, η απαγόρευση επιβάλλεται για να έχουν ελεύθερο πεδίο για τις κινήσεις και τις μετακινήσεις τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εντωμεταξύ νέα επίθεση με στόχο τη Χερσώνα εξαπέλυσε η Ρωσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, επλήγη σουπερμάρκετ (σσ σύμφωνα με ουκρανικούς λογαριασμούς στο Twitter πρόκειται για το μοναδικό σουπερμάρκετ που επαναλειτουργεί στη Χερσώνα μετά την ανακατάληψή της από τον ουκρανικό στρατό), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 5, όλα εργαζόμενοι κασι πελάτες του καταστήματος.

Σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε διαδικτυακά από το υπουργείο φαίνεται η είσοδος της υπεραγοράς που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με ένα πτώμα να κείτεται έξω από αυτήν.

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με Ρώσους δολοφόνους. Πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ή να εξαλειφθούν», δήλωσε ο  ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις, που την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους λίγο μετά την εισβολή τους στη χώρα πριν από 14 μήνες.

Η περιοχή υφίσταται πλέον σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.