Χερσώνα: Γιατί οι Ουκρανοί βομβάρδισαν γέφυρα – «Δεν θα υπάρξει τρίτη προειδοποίηση…» [pics, vid]

Αυτή είναι η γέφυρα Αντανόφσκι (ή Αντονίβσκι) στη Χερσώνα, όπως την αποτύπωσε πριν από λίγο καιρό ο φακός του πρακτορείου Reuters:

Και αυτή είναι η ίδια γέφυρα όπως διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την επίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων:

Σήμερα το πρωί έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο για το πώς φέρεται να έγινε η γέφυρα Αντονόφσκι, που συνδέει τη Χερσώνα με την υπόλοιπη χώρα:

Γιατί όμως οι Ουκρανοί κατέστρεψαν μια γέφυρα της χώρας τους, στην περιοχή που έχουν κατακτήσει οι Ρωσικές δυνάμεις από τις πρώτες μέρες της εισβολής στην Ουκρανία;

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης του Κιέβου, η συγκεκριμένη γέφυρα που διασχίζει τον Δνείπερο ποταμό, χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις κατοχής για τον ανεφοδιασμό τους, όμως πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να τη διασχίσουν βαρέα οχήματα.

Όπως δήλωσε η Νατάλια Χούμενγιουκ, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νότιο Τομέα «δεν καταστρέφουμε τις υποδομές, καταστρέφουμε τα σχέδια του εχθρού».

Ακόμη πιό σαφής ήταν ο Σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Μιχαήλο Ποντόλιακ, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Μπορείτε να αποκαλείτε τη γέφυρα Αντονίφσκι ως ένα μέσο της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που αναχαιτίζει όλους τους Ουκρανικούς πυραύλους, αλλά δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την πραγματικότητα: οι κατακτητές θα πρέπει να μάθουν πώς να κολυμπούν στον ποταμό Δνείπερο. Ή θα πρέπει να φύγουναπό τη Χερσώνα όσο είναι ακόμα δυνατό. Μπορεί να μην υπάρξει τρίτη προειδοποίηση».