Χερσώνα: Τουλάχιστον 32 νεκροί από βομβαρδισμούς μετά την άτακτη φυγή του ρωσικού στρατού

«Συνολικά, η Ρωσία έχει σκοτώσει 32 πολίτες στην περιοχή Χερσώνα μετά την ανακατάληψη», δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο.

Χερσώνα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι είναι ο απολογισμός των νεκρών στη Χερσώνα, τη νότια επαρχία της Ουκρανίας, από ρωσικούς βομβαρδισμούς, μετά την αποχώρηση των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την απόσυρσή τους από την πόλη Χερσώνα στις 11 Νοεμβρίου μετά από σχεδόν εννέα μήνες κατοχής. Τώρα έχουν σταθμεύσει στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, από όπου βομβαρδίζουν τακτικά την πόλη.

«Οι καθημερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν την πόλη και σκοτώνουν ειρηνικούς ντόπιους κατοίκους. Συνολικά, η Ρωσία έχει σκοτώσει 32 πολίτες στην περιοχή Χερσώνα μετά την ανακατάληψη», δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο σε ανάρτηση στο Facebook.

«Πολλοί άνθρωποι εκκενώνουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο ήρεμες περιοχές της χώρας. Αλλά πολλοί κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους και πρέπει να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», συνέχισε, λέγοντας ότι η αστυνομία λειτουργεί ξανά στην περιοχή.

Η ηλεκτροδρότηση στην πόλη έχει αποκατασταθεί, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ένας ανώτερος βοηθός του Ουκρανού προέδρου.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει σύντομα την απομάκρυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν από την περιοχή.

Ο Κλιμένκο δήλωσε επίσης ότι οι ερευνητές κατέγραψαν συνολικά 578 από αυτά που περιέγραψε ως εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από ρωσικά στρατεύματα και τους συνεργούς τους στην Χερσώνα.

Ωστόσο, η Μόσχα απορρίπτει τακτικά τις καταγγελίες ότι δυνάμεις της έχουν κακοποιήσει αμάχους πολίτες.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση