Χεζμπολάχ: Για πρώτη φορά απειλεί και την Κύπρο – «Μην αφήνετε το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις σας»

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο.

Onalert Newsroom
Χεζμπολάχ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε οι μαχητές του κινήματος θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχεύσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα το αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Γάζα και είμαστε έτοιμοι για όλα. Δεν φοβόμαστε. Το αίτημά μας είναι σαφές: Πλήρης και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», συνέχισε ο Νασράλα.

Τέλος, υποστήριξε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Χαμάς δεν ορίζει ότι η διακοπή των μαχών πρέπει να είναι μόνιμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Γκάντι Άιζενκοτ σε συνδυαστική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το κόμμα Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τοράχ αποσύρει τη στήριξη στον Νετανιάχου – Υπέρ Άιζενκοτ η Αραβική Λίστα

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως η παράταξη δεν πρότεινε κανέναν βουλευτή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, περιορίζοντας τη στήριξη στον Νετανιάχου στις 46 έδρες