Χεζμπολάχ: «Σφυροκόπημα» με 60 ρουκέτες σε στρατιωτική βάση Ισραήλ ως «απάντηση» στον θάνατο δύο μελών της

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε 60 ρουκέτες σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στον ανατολικό Λίβανο.

Το λιβανέζικο ένοπλο σιιτικό κίνημα ανέφερε ότι «εκτόξευσε 60 ρουκέτες τύπου Κατιούσα στη βάση Νάφα», «σε απάντηση» στα πλήγματα που πραγματοποίησε το Ισραήλ σήμερα στα περίχωρα της πόλης Μπααλμπέκ, που βρίσκεται στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα που συνορεύει με τη Συρία.

Οι ισραηλινές επιθέσεις άφησαν νεκρούς δύο μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης. Ο Ισραηλινός Στρατός υποστηρίζει ότι έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ, τον Χασάν Χουσεΐν Σαλαμί.

Ο Σαλαμί, του οποίου ο βαθμός ισοδυναμεί με διοικητή ταξιαρχίας, στοχοποιήθηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο χωριό Majadel του νότιου Λιβάνου. Σύμφωνα με τις IDF, ήταν ο διοικητής μιας περιφερειακής μονάδας στη Χεζμπολάχ και επέβλεπε τις επιθέσεις κατά των ισραηλινών στρατευμάτων και κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε ο Σαλαμί περιελάμβαναν επιθέσεις με αντιαρματικά βλήματα στο Kiryat Shmona και στη βάση της Ταξιαρχίας 769 «Hiram», σύμφωνα με τις IDF.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου