Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβολεί εξ’ επαφής διαδηλωτές (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συνεχίζεται η φρίκη στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στο ανατολικό τμήμα του Νησιού του Χονγκ Κονγκ, καθώς σε μεγάλο μέρος της αυτόνομης περιοχής της Κίνας συνεχίζει να επικρατεί χαοτική κατάσταση, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. 

Σε αυτό φαίνεται ένας αστυνομικός ο οποίος αρχικά προκαλείται από κουκουλοφόρο, τραβά όπλο τον σημαδεύει και πάει να τον συλλάβει.

Ένας άλλος νεαρός τον πλησιάζει και κινείται κατά πάνω του, και ο αστυνομικός τον πυροβολεί! Άλλοι διαδηλωτές πέφτουν πάνω του, με τον αστυνομικό να πυροβολεί ακόμα έναν.

Ο πρώτος που πυροβολήθηκε νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ για τον δεύτερο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Την Κυριακή (10.11.2019) η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε εμπορικά κέντρα στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα μέχρι στιγμής.  Η αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για χρήση πραγματικών πυρών όταν επικοινώνησε μαζί της το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση