OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Εντείνονται οι συγκρούσεις με το Ριάντ – Αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις – «κλειδιά» [pics, vids]

26/03/2022 - 07:48
Χούθι
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης, εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις κατά περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούθι. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η συμμαχία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο ελεγχόμενο από τους Χούθι τμήμα της υεμενίτικης πρωτεύουσας Σαναά και στη Χοντέιντα, μια πόλη-λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζει ότι στόχος είναι «η προστασία των παγκόσμιων ενεργειακών πηγών από εχθρικές επιθέσεις και η διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας» και ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της. Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια και οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι θα υποστούν τις συνέπειες της «εχθρικής συμπεριφοράς» τους, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι η στρατιωτική συμμαχία σκόπευε «να αντιμετωπίσει άμεσα τις πηγές της απειλής», αφού πρώτα προειδοποίησε τον άμαχο πληθυσμό να μείνει μακριά από τοποθεσίες ή εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Χοντέιντα.

Εντείνονται οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις

Χθες Παρασκευή, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία. Όπως ανακοίνωσε η συμμαχία, χτυπήθηκε ένας σταθμός διανομής της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Λίγο αργότερα η συμμαχία ανέφερε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν εκτοξευθεί κατά του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Χοντέιντα της Υεμένης. Η στρατιωτική συμμαχία ανέφερε ότι δεν θα βάλει στο στόχαστρο περιοχές με άμαχο πληθυσμό και θα αποφύγει τις παράπλευρες καταστροφές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

#BREAKING: #Houthi rebels of #Iran's Islamic Revolutionary Guard of Corps just targeted city of #Jeddah in #SaudiArabia using Quds-1 cruise missiles. This happened during Saudi Grand Prix (Formula One) motor racing event. pic.twitter.com/uJjfeuQeXB

— Babak Taghvaee – Μπάπακ Τακβαίε – بابک تقوایی (@BabakTaghvaee) March 25, 2022

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας εξαπέλυσαν επιδρομές στη Χοντέιντα, ενώ κάτοικοι ανέφεραν στο Reuters επιθέσεις στα περίχωρα της πόλης. Σύμφωνα με το Al Masirah, στο στόχαστρο των αεροσκαφών βρέθηκε το λιμάνι Σαλίφ, ένα κτίριο της επιχείρησης ηλεκτρισμού και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Χοντέιντα.

Κάτοικοι της Σαναά ανέφεραν στο Reuters πως βομβαρδίστηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας Safer, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης. Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, είχε προειδοποιήσει προ ημερών ότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν διαταραχές του εφοδιασμού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Χούθι που έχουν ενταθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΧΟΥΘΙΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΥΕΜΕΝΗΧΟΥΘΙ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «O Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε να μην στέλνει όπλα στο Ιράν»

14/05/2026 - 18:23
Ισραήλ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον: «Κοινός στόχος ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ»

14/05/2026 - 17:47
Ιράν - Αραγτσί
ΚΟΣΜΟΣ

Αραγτσί κατά Εμιράτων: «Είναι ενεργός εταίρος στην επιθετικότητα εναντίον του Ιράν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία»

14/05/2026 - 17:31

Διαβάστε Επίσης

F-35I Adir: Τα ισραηλινά stealth μαχητικά θα ενισχυθούν με εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων

Τραμπ: «O Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε να μην στέλνει όπλα στο Ιράν»

Νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον: «Κοινός στόχος ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ»

Αραγτσί κατά Εμιράτων: «Είναι ενεργός εταίρος στην επιθετικότητα εναντίον του Ιράν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία»

Δένδιας για drone στη Λευκάδα: «Περιμένω τις εξηγήσεις από τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας»

Πεσκόφ: Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση για κατάταξη στρατεύσιμων με την Β’ ΕΣΣΟ 2026

Τουρκικό ΥΠΑΜ για τον νόμο «της Γαλάζιας Πατρίδας»: «Θα καθορίσει τις ευθύνες στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας»

Top News

Γιατί δεν είδαμε την Έφη Παπαθεοδώρου στη Eurovision 2026: «Πρέπει να πάρεις τον Ακύλα να σου πει»

Akylas: «Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη στην Ελλάδα, ως ένα queer αγόρι με πολύ bullying»

Survivor: Σε κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ θα μεταφερθεί ο 22χρονος που ακρωτηριάστηκε - «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί» λένε πρώην παίκτες

Eurovision 2026: Τι δείχνουν τα στοιχήματα πριν τον δεύτερο ημιτελικό, αγωνία για Antigoni και Κύπρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert