Γιατί και πως «έφυγαν» τον επικεφαλής της CIA

“Η παραίτηση του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους ήταν ,ξαφνική και απρόσμενη για τον στρατηγό τεσσάρων αστέρων που οδήγησε τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ”, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Associated Press.

Ο Πετρέους παραδέχτηκε ότι είχε μια εξωσυζυγική σχέση ,αλλά ήταν αυτή η αιτία για την παραίτησή του; Και πόσο τελικά ήταν παραίτηση;

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το FBI “ανακάλυψε τη σχέση η γυναίκα με την οποία σχετιζόταν και ήταν η βιογράφος του, έστελνε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε άλλη γυναίκα που βρισκόταν κοντά στον Πετρέους»!

Η παραίτηση έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή. Η CIA δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με τη δολοφονία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη και τριών ακόμη αμερικανών. Και ήταν ένα θέμα που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στη προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα . Είναι μάλλον λογικό η αποτυχία της CIA να προειδοποιήσει και να προστατεύσει την διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη να “χρεώθηκε” στον στρατηγό. 

Η εξωσυζυγική σχέση του φαίνεται ότι  “βόλεψε” για να οδηγηθεί στην έξοδο της CIA.

O Πετρέους, ο οποίος γίνεται 60 ετών ην Τετάρτη, έχει παντρευτεί εδώ και 38 χρόνια τη σύζυγό του Holly την οποία γνώρισε όταν ήταν δόκιμος στην αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point. Ήταν η κόρη του επιστάτη της ακαδημίας. Έχουν δύο παιδιά, και ο γιος του που είναι επίσης στρατιωτικός οδήγησε μια διμοιρία πεζικού στο Αφγανιστάν.

Για έναν διευθυντή της CIA, μια εξωσυζυγική σχέση θεωρείται σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας ,αφού εύκολα τέτοια θέματα γίνονται αντιεκίμενο εκβιασμού.

Η αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη θεωρεί την εξωσυζυγική σχέση αιτία για να οδηγηθεί κάποιος που υπηρετεί σε ευαίσθητες θέσεις στο στρατοδικείο.