Δανία: «Προειδοποιεί» τη Ρωσία στέλνοντας F-16 και φρεγάτες σε βάσεις του NATO

Το Υπουργείο Άμυνας στη Δανία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει τουλάχιστον τέσσερα μαχητικά F-16 και, πιθανώς, δύο πολεμικά πλοία στα ρωσικά σύνορα.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση που έγινε, αυτό οφείλεται στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Τέτοιες απειλές θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη Ρωσία να λάβει πρωτοφανή μέτρα εναντίον της Δανίας.

«Το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει μια φρεγάτα κλάσης Iver Huitfeldt Peter Willemoes και τέσσερα μαχητικά F-16 στις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του NATO και για να διασφαλίσει την κυριαρχία στα κράτη της Βαλτικής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το NATO έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες δυνατότητες για να περιορίσει την τρέχουσα κατάσταση που απειλεί την ασφάλεια γύρω από την Ουκρανία», αναφέρει το Naval News.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Ρωσία είναι προετοιμασμένη να λάβει «σκληρά μέτρα» απέναντι στη Δανία εάν απειλήσει απευθείας την εθνική της ασφάλεια, ενώ παράλληλα δεν θεωρούν πως οι συνομιλίες της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το NATO θα επιφέρουν κάποια σημαντικά αποτελέσματα.

Πηγή: Avia.pro / Φωτογραφία αρχείου