Δειτε τα A-10 Thunderbolt σε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες των αεροσκαφών A-10 Thunderbolt τραβήχτηκαν στην Ahmed Al Jaber αεροπορική βάση στο Κουβέιτ, όπου τα αεροσκάφη που ανήκουν στην 163η μοίρα “Blacksnakes”και ειναι μέρος της 122ης Πτέρυγας Μαχητικών της Εθνικής Φρουράς, έχουν αναπτυχθεί για να λάβουν μερος στην επιχείρηση Operation Inherent Resolve εναντίων των μαχητών του Ισλαμικου Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Αν και εχουν ήδη υπάρξει κάποια βίντεο στα οποία πρωταγωνιστουν τα αεροσκάφη, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δίνουν μια καλύτερη εικόνα οχι μόνο της δυναμικής των αεροσκαφών αλλα και στον ρόλο που έχουν απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Υπαρχουν μικρές διαφορές στα αεροσκάφη με τις προηγούμενες αποστολές τους στο Αφγανιστάν. Μαζί με το κανόνι που ειναι σήμα κατατεθέν τους, το αεροσκάφος μεταφέρει διάφορες  ρουκέτες, πύραυλους και βόμβες που επιτρέπουν στον χειριστή να επιλέξει το κατάλληλο όπλο για να επιτεθεί σε κάποιο στόχο, ειτε ειναι τάνκς, τεθωρακισμένα οχήματα, ή κάποιος σταθερός ή κινούμενος άλλος στόχος: Τα Thunderbolt διαθέτουν Πυραυλους AGM-65 Maverick (station 3 + 9), Εκτοξευτη πυραύλων LAU-131 (station 2), GBU-12 Paveway LGBs (κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες – station 5 + 7), GBU-38 JDAMs (μη καθοδηγούμενες βόμβες ελεύθερης πτώσης – station 4 + 8) και σύστημα στόχευσης AN/AAQ-28 Litening AT (station 10).

Επειδή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να συναντησουν εχθρικο μαχητικό τα Α-10s δεν φέρουν πυραύλους αερος-αερος AIM-9 Sidewinder.

Αξίζει να σημειώσουμς οτι το Πεντάγωνο σε ανακοίνωση του επιβεβαίωσε οτι «τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και τα αεροπλάνα του Συνασπισμού δεν θα κάνουν χρήση πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Ιράκ ή τη Συρία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» αυτο σημαίνει οτι τα Α-10 δε θα μεταφέρουν πυρομαχικα 30-mm απο απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Τα αεροπλάνα, που φημίζονται για την ικανότητά τους να βρουν και να καταστρέψουν τεθωρακισμένα οχήματα, θα αναπτυχθούν επισης σε έθνη που βρίσκονται πιο κοντά στη Ρωσία…
Ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες το μέλλον του Α10 ειναι μάλλον αμφιλεγόμενο. Η Πολεμική Αεροπορία, θέλει να τερματίσει την 40χρονη πορεία του αεροσκάφους για να αποδεσμευσει πόρους για τα νέα F-35 και να εξοικονομήσει 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Διαβάστε: Οι ΗΠΑ στέλνουν Α10 Thunderbolt στην Γερμανία – ΒΙΝΤΕΟ

Το αεροσκάφος, αποκαλούμενο και «Warthog» (παρατσούκλι που παραπέμπει σε αγριόχοιρο), φαίνεται να εχει πάρει πρώτη θεση στη μάχη έναντι του “Ισλαμικού Κράτους” στο Ιράκ και τη Συρία.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Τώρα και τα Α-10 στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους – BINTEO

Πηγη – BusinessInsider/Αviationist
Απόδοση/Επιμέλεια – OnAlert