Δείτε την εντυπωσιακή απογείωση βομβαρδιστικού B1 Lancer – ΒΙΝΤΕΟ

Οι απογειώσεις των Β-1 ειναι πάντα εντυπωσιακές!

Τα βομβαρδιστικά Β-1, στην βάση Al Udeid, δυτικά της Ντόχα, στο Κατάρ, όπου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει σταθμεύσει τα βομβαρδιστικά της στον πόλεμο κατα των τζιχαντιστών του Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, πραγματικά σου κόβουν την ανάσα, ειδικα εαν εισαι εκει την στιγμή που ενα απο τα Lancer απογειώνεται. Όπως δηλαδή και οι φωτογράφοι στο παρακάτω βίντεο.

Το τελευταιο χρονικό διάστημα εχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά εντυπωσιακά βίντεο μαχητικών που λαμβάνουν μέρος στην μάχη κατά των τζιχαντιστών, αλλα και φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα οι δυο φωτογραφίες εναέριου ανεφοδιασμού Rafale απο F18 πάνω απο τον Κόλπο. Κάντε κλικ εδω.

Το παρακάτω βίντεο μπορεί να μην σας πάει εκει αλλα σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά στην εμπειρία!



Ποιο ειναι το Β1

Η αρχική έκδοση B-1A αναπτύχθηκε στις αρχές του 1970, αλλά η παραγωγή του ακυρώθηκε, και μόνο τέσσερα πρωτότυπα κατασκευάστηκαν. Το Β-1Β μπήκε σε υπηρεσία το 1986 με την USAF Strategic Air Command ως πυρηνικό βομβαρδιστικό. Στη δεκαετία του 1990, το Β-1Β μετατράπηκε σε συμβατικό βομβαρδιστικό.

Διαβάστε: Εντυπωσιακή προσνήωση αεροσκάφους στο Charles De Gaulle – ΒΙΝΤΕΟ

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μάχη κατά την Επιχείρηση Desert Fox το 1998 και ξανά κατά τη διάρκεια της δράσης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο το επόμενο έτος. Το Β-1Β έχει υποστηρίξει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Το Lancer είναι υπερηχητικό μεγάλης εμβέλειας στην δύναμη βομβαρδιστικών της USAF, μαζί με το υποηχητικά B-52 και το Northrop Grumman B-2 Spirit. Το βομβαρδιστικό είναι κοινώς γνωστό ως «Bone» (από τα αρχικά «B-One»). Με την απόσυρση του General Dynamics/Grumman EF-111A Raven το 1998 και του Grumman F-14 Tomcat, το 2006, το Β-1Β είναι το μόνο ενεργό αεροσκάφος του στρατού των ΗΠΑ που διαθέτει πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας. Το Β-1Β αναμένεται να συνεχίσει να υπηρετεί έως την δεκαετία του 2030, όταν πρόκειται να αντικατασταθεί από το Next-Generation Bomber.

Πληροφορίες – Wikipedia
Πηγη – The Aviationist
Απόδοση – OnAlert