Διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Ρωσίας – Τουρκίας

 Διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Μόσχα με βασικό θέμα των συναντήσεων την Συρία.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου, ενώ αυτή την ώρα ο Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, συναντάται με τον Τούρκο ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ και τον Διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Ο Σεργκέι Σόιγκου και οι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συναντηθεί και την περασμένη βδομάδα, όπου και τότε συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, στην προσπάθεια του να πείσει την Μόσχα να αποτρέψει την αναμενόμενη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση των δυνάμεων του Άσαντ να καταλάβουν την Ιντλίμπ, δήλωσε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή δεν αποτελεί λύση και ότι μια τέτοια επιχείρηση θα ήταν σφαγή.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε προβληματισμένος από την δράση δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών στην περιοχή όπου κατοικούν περίπου 3,8 εκατ. άμαχοι.

Με πληροφορίες από Reuters και Daily Sabah