Διανυκτέρευση ανάμεσα σε κειμήλια της περιόδου Τσαουσέσκου!

 Οι τουρίστες που είναι πρόθυμοι για ένα μάθημα ιστορίας με αντικείμενο τον κομμουνισμό μπορούν να ταξιδέψουν στη Ρουμανία, στην περιοχή Μαργκινιμέα Σιμπιούλουι, βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, όπου ένας δάσκαλος ιστορίας έχει δημιουργήσει ένα μουσείο – πανσιόν που στεγάζει αντικείμενα της εποχής του Νικολάε Τσαουσέσκου.

Το μουσείο – πανσιόν φιλοξενεί κυρίως ξένους τουρίστες, οι οποίοι το προβάλλουν με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια με αποτέλεσμα να έχει συμπεριληφθεί από το διεθνές τουριστικό οδηγό Lonely Planet μεταξύ των πιο αγαπημένων προορισμών.

«Όταν κάποιος περάσει την πόρτα του δάσκαλου Σορίν Κολντέα (στην φωτογραφία), έχει την εντύπωση ότι εισέρχεται σε ένα μουσείο. Ο Κολντέα περνά τη μέρα του ανάμεσα σε βιβλία για τον Στάλιν και τον Τσαουσέσκου, σημαίες, εμβλήματα, μουσικά όργανα της δεκαετίας του 1960, δίσκους βινυλίου και είναι ευτυχής όταν εξηγεί στον κάθε επισκέπτη τη σημασία του κάθε αντικειμένου.

Τουλάχιστον 2.000 τουρίστες κάθε χρόνο βλέπουν τα εκθέματα της περιόδου του Τσαουσέσκου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ξένοι και δύσκολα μπορούν να φανταστούν ότι θα διανυκτερεύσουν σε ένα μουσείο – πανσιόν.

Η τιμή για την παραμονή σε ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 70 λέι και μπορεί να φθάσει τα 200 λέι (μεταξύ 15 και 44 ευρώ) η εμπειρία, όμως, αξίζει πολλά αναφέρουν όσοι το έχουν ήδη επισκεφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τέλος των τυράννων.Βίντεο με τις εκτελέσεις στυγνών δικτατόρων