Διέξοδος ή πυροτέχνημα; Ρωσική αντιπροσωπεία περιμένει τους Ουκρανούς στη Λευκορωσία για διάλογο, λέει ο Πεσκόφ

Την ώρα που η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον ρωσικό στρατό να βομβαρδίζει κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπως αγωγό φυσικού αερίου ή διυλιστήριο, αλλά και επίλεκτες δυνάμεις του να μπαίνουν σε πόλεις όπως το Χάρκοβο, συναντώντας σθεναρή αντίσταση, το Κρεμλίνο δια του Ντμίτρι Πεσκόφ κάνει λόγο για διάλογο.

Συγκεκριμένα ο Πεσκόφ – όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti – είπε σε δημοσιογράφους πως Ρωσική αντιπροσωπεία έχει φθάσει στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης.

«Θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παραμένει άγνωστο αν η συγκεκριμένη κίνηση είναι ουσίας ή ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καθώς ταυτόχρονα συνεχίζεται η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Ρωσία είχε υποστηρίξει πως η Ουκρανία απέρριψε πρόταση διαλόγου, με το Κίεβο να απαντά πως αυτό που απερρίφθη είναι τα τελεσίγραφα της Μόσχας.