Ειδική μονάδα φρούρησης διπλωματών

Μετά την δολοφονία του αμερικανού πρέσβη στην Βεγγάζη – και πιθανώς ισχυρές πιέσεις των ΗΠΑ – η κυβέρνηση της Λιβύη  συγκροτεί νέα ειδική μονάδα για την προστασία των ξένων διπλωματών και για να αποτραπούν  επιθέσεις κατά των διπλωματικών αποστολών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν τοπικές διπλωματικές πηγές, η ειδική μονάδα που θα προστατεύει όλες τις πρεσβείες, τα προξενεία και όλες τις διπλωματικές αποστολές στη βορειοαφρικανική χώρα θα συγκροτηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με  είδηση του τουρκικού Πρακτορείου Anadolu αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ασούρ Σεουβέιλ με τον υπουργό Άμυνας κ.Μοχάμεντ αλ-Μπεργκασί σχετικά με τα προβλήματα ασφαλείας στη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους ο Αμερικάνος κ. Κρις Στίβενς και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι στην επίθεση κατά του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Βεγγάζη. Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ως «ανεκπαίδευτους και απείθαρχους» τους άνδρες των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας και εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια των διπλωματικών υπαλλήλων που βρίσκονται στη χώρα.