Διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία! Το Παρίσι ανακαλεί τον πρέσβη του

Το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, καταγγέλοντας τις «απαράδεκτες» δηλώσεις Ερντογάν

Μακρόν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, καταγγέλοντας τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

Επιπλεόν, τονίζει ότι ο πρεσβευτής αναμένεται να συναντηθεί με τον Μακρόν για να συζητήσει την κατάσταση.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές» σχολίασε στο Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης, ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ – Στις Βερσαλλίες υπέγραψε τη συμφωνία ο Τραμπ

Μπροστά στα μάτια του Γάλλου προέδρου κι όλων όσων βρέθηκαν στο επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε με κάθε επισημότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.