Στη Μόσχα ο Τσαβούσογλου: Διπλωματικά «μαγειρέματα» – Στο μενού η Συρία

Με το βλέμμα στη Συρία, συναντιέται σήμερα στη Μόσχα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ιρανό Τζαβάντ Ζαρίφ. Αυτή η μη προγραμματισμένη συνάντηση, ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Τσαβούσογλου είχε διαδοχικές συνατήσεις με τον Ιρανό, αλλά και τον Ρώσο ομόλογο του, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την συνεχιζόμενη κρίση στην μαστιζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία. Οι τρεις Υπουργοί είχαν συναντηθεί στην Αστάνα του Καζακστάν πριν από ενάμιση μήνα για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην περιοχή. Νωρίτερα τον Απρίλιο, έλαβε χώρα και συνάντηση των Προέδρων των τριών χωρών στην Άγκυρα, πάλι με την ίδια θεματική.

Στην ατζέντα των σημερινών συνομιλιών μεταξύ των τριών Υπουργών βρίσκονται και οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας – Ιράν, αλλά και Τουρκίας – Ρωσίας. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, η βιωσιμότητα της οποίας έχει καταστεί επισφαλής ύστερα από τις τελευταίες δηλώσεις κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων, αλλά και του ιδίου του Προέδρου Τραμπ.

Με πληροφορίες από Anadolu και IranDaily.