Δύο γυναίκες Υπουργοί Άμυνας δίνουν… κάμψεις!

Δύο γυναίκες χαμογελούν ενώ άντρες δίνουν κάμψεις μπροστά στα μάτια τους.

Ο ρόλος της γυναίκας φαίνεται να έχει αλλάξει, αλλα βέβαια αυτές οι δύο γυναίκες δεν ειναι κάποιες τυχαίες γυναίκες. Στην φωτογραφία η Υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Jeanine Hennis-Plasschaert και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen φαινεται να απολαμβάνουν την δύναμη που έχουν στα χέρια τους, περικυκλωμένες απο τις – όπως δείχνει η φωτογραφία, προβληματισμένες – ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών. Άτυχοι βέβαια οι στρατιώτες που κάνουν τις κάμψεις αλλά όλα έχουν το τίμημα τους…!

Ωστόσο η φωτογραφία απο μόνη της δεν λεέι κάτι, οι δυο γυναίκες βρίσκονται στην βάση της 11ης Ολλανδικής Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Schaarsbergen, στην Ολλανδία μετα απο μια συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών για ενα νέο επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας με την ένταξη της ολλανδικής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στη Γερμανική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης.

Χθές Πέμπτη, ο αντιστράτηγος Bruno Kasdorf και ο διοικητής των Ολλανδικών χερσαίων δυνάμεων, αντιστράτηγος Mart de Kruif, υπέγραψαν την επίσημη συμφωνία συνεργασίας μετα απο συνάντηση που είχαν με την γερμανιδα Υπουργό Άμυνας και την Ολλανδή ομόλογό της.

Η συμφωνία για την ταξιαρχία Γερμανίας-Ολλανδίας έγινε το 1995, σύμφωνα με την οποία διάφορες μονάδες υπηρετούν στην κεντρική διοίκηση για κάποιο χρονικό διάστημα. Στο νέο αυτό πλαίσιο, για πρώτη φορά, μια μάχιμη μονάδα της Ολλανδίας έχει ενσωματωθεί πλήρως στις γερμανικές χερσαίες δυνάμεις.

Ο σχηματισμός αποτελείται από 9.500 γερμανούς στρατιώτες και 2.100 ολλανδούς. Οι στρατιώτες παραμένουν στις βάσεις τους αλλά θα συνεργαστούν στην εκπαίδευση και σε αποστολές. Ο απώτερος στόχος είναι ο από κοινού προγραμματισμός και η εκτέλεση των αποστολών, δήλωσε η Ολλανδή Υπουργός Αμυνας.

Σημειώνεται οτι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει στενή γερμανο-ολλανδική συνεργασία εν καιρό ειρήνης, μια χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει στις στρατιωτικές αποστολές της άλλης.

Και όλα αυτα για πρώτη φορά στα χέρια δύο γυναικών Υπουργων Άμυνας…

Πηγή: Defense News
Mετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γυναίκα που κυνηγά τρομοκράτες για το NATO μιλά αποκλειστικά στο Onalert

Οι γυναίκες του ισραηλινού στρατού όπως δεν τις έχετε ξαναδεί! ΦΩΤΟ