Δύο μέλη της Χαμάς νεκρά από πλήγματα του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο – Δείτε πλάνα [vid]

Δύο μέλη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ταξίδευαν με αυτοκίνητο, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ σήμερα στο νότιο Λίβανο, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές ασφαλείας στον Λίβανο. Προς το παρόν ούτε η Χαμάς ούτε ο ισραηλινός στρατός έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Οι IDF δημοσίευσαν πληροφορίες αλλά και πλάνα από πλήγματα και βομβαρδισμούς των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στο Λίβανο, που είχαν ως στόχο θέσεις και υποδομές μαχητών της Χεζμπολάχ.

Σημειώνεται πως αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στη Δαμασκό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή ασφαλείας στην περιφερειακή συμμαχία υπέρ της Συρίας.

Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, σύμφωνα με την πηγή, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ και το πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσαν πως σκοτώθηκαν και δύο σημαντικοί Ιρανοί στρατιωτικοί συνεργάτες των Φρουρών της Επανάστασης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου