Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ κατά οχημάτων – Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες

Τρεις Παλαιστίνιοι άνοιξαν σήμερα πυρ σε αυτοκινητιστές κοντά σε ισραηλινό σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας πέντε, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Ισραήλ, Έλι Μπιν, στο δημόσιο δίκτυο Kan.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχει ένας νεκρός από την επίθεση και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε οκτώ. Επίσης σημείωσε ότι από τα πυρά της έπεσαν νεκροί δύο οπλισμένοι άνδρες και τραυματίστηκε ένας τρίτος. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε ότι οι ένοπλοι ήταν Παλαιστίνιοι, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η ισραηλινή αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον αυτοκινήτων κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ, ανατολικά της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντας την επίθεση αυτή «τρομοκρατική».

Η ένταση στη Δυτική Όχθη είναι ήδη οξυμένη λόγω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Την Παρασκευή, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους που η αστυνομία υποψιάζεται ότι ήταν Παλαιστίνιοι σε στάση λεωφορείου στο νότιο Ισραήλ. Τουλάχιστον 29.410 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 69.465 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα σε σημερινή ανακοίνωση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 97 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο. Το Ισραήλ λέει ότι στόχος του είναι να διαλύσει τη Χαμάς, η οποία έχει ορκιστεί να καταστρέψει το Ισραήλ, αφού μαχητές της επιτέθηκαν στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας 253 ομήρους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters