Δυτική Όχθη: Ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε έρευνες «από σπίτι σε σπίτι» μετά την επίθεση στη Χεβρώνα

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την έναρξη «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων»

REUTERS/Ammar Awad REUTERS/Ammar Awad

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, γνωστοποίησε σήμερα την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία θα περιλαμβάνει τον εκτοπισμό Παλαιστινίων, ως απόκριση στην επίθεση κατά Ισραηλινών στη Χεβρώνα, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε σχετικά με τη γειτονιά των δύο δραστών, οι οποίοι είναι νεκροί: «θα απομακρύνουμε τους κατοίκους και θα πάμε από σπίτι σε σπίτι».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Ο υπουργός Άμυνας και εγώ σχεδιάζουμε μια πολύ μεγάλης κλίμακας επιχείρηση (στη Δυτική Όχθη), που όμοιά της δεν έχει υπάρξει από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών» του 1967. «Ο στρατός είναι έτοιμος να τη διεξαγάγει και θα ορίσουμε τη στιγμή, αλλά είναι σε εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την έναρξη «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη Δυτική Όχθη, μετά από επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε Ισραηλινών.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ