Εγινε η τελετή ενθρόνισης του Πάπα

Λιτή η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, τα Ευαγγέλια διαβάστηκαν μόνο στα ελληνικά.

Ήταν μια απόφαση του ίδιου του Ποντίφηκα, που ερμηνεύτηκε ως πράξη ευγένειας και αδελφοσύνης προς την Ορθοδοξία.

Ο Πάπας πέρασε με το ειδικό όχημα μέσα από το πλήθος και όταν οι πιστοί τον φώναξαν κοντά τους, εκείνος δε δίστασε να πάει, προκαλώντας… συναγερμό στους άνδρες της ασφάλειάς του.

Ο κοσμήτορας του κολλεγίου των καρδιναλίων, Άντζελο Σόντατο του πέρασε στο χέρι το δαχτυλίδι του ψαρά, το δαχτυλίδι που συνδέει τον Απόστολο Πέτρο με τον εκάστοτε Πάπα. Με απόφαση του Φραγκίσκου, το δαχτυλίδι είναι επιχρυσωμένο ασήμι και έχει πάνω τον Άγιο Πέτρο και τα κλειδιά του Βατικανού.

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου βρέθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο πιστοί. Ανάμεσά τους ηγέτες και απεσταλμένοι από τουλάχιστον 130 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Η Κριστίνα Φερνάντες, πρόεδρος της Αργεντινής, η Άνγκελα Μέρκελ και φυσικά ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες, ελικόπτερα, ταχύπλοα στον Τίβερη, απαγόρευση των πτήσεων πάνω από την ιταλική πρωτεύουσα, οι αρχές δεν έχουν αφήσει τίποτε στην τύχη και η Ρώμη θα παραλύσει σήμερα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Πηγή – newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό για την πρώτη λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου

Γιατί είναι στην ενθρόνιση του Πάπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης;