«Έγραψε ιστορία» η USAF: Πρώτος εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικών από εμπορικό αεροπλάνο [pics]

«Έγραψε ιστορία» η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) διότι πραγματοποίησε για πρώτη φορά εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών αεροσκαφών από εμπορικό αεροπλάνο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης Αμερικανικών Στρατιωτικών Δυνάμεων με περιοχή ευθύνης τον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό (USINDOPACOM).

Ειδικότερα, μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από την 36η Μοίρα με έδρα την αεροπορική βάση της Osan στη Νότια Κορέα αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης «Commando Sling 23» που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.  και κατά την διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκε εναέριος ανεφοδιασμός από ένα αεροσκάφος τύπου KDC-10 που ανήκει στην Omega Air Refueling, μια αμερικανική εταιρεία που συνεργάζεται συχνά με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και με κράτη – μέλη του NATO.

Το συγκεκριμένο εμπορικό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και112.000 λίτρα καυσίμου για να ανεφοδιάσει άλλα αεροσκάφη, καθώς επίσης μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 40 άτομα και έχει χωρητικότητα για τέσσερις παλέτες φορτίων. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς, το εμπορικό αεροσκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει εναέριο ανεφοδιασμό σε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 αλλά και F-22 μέχρι το τέλος της άσκησης.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την USAF: