Εισβολή στην Ουκρανία: Πολυμέτωπη η επίθεση της Ρωσίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Εκτός από το Κίεβο και την Μαριούπολη, όπου ακούστηκαν και καταγράφηκαν εκρήξεις, η εισβολή γίνεται από πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας από τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, κατέγραψαν την εισβολή ρωσικών τεθωρακισμένων. Υπενθυμίζεται πως στην Λευκορωσία βρίσκονταν τουλάχιστον 20.000 Ρώσοι στρατιώτες για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που έληγαν στις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο παρατάθηκαν επ’ αόριστον.

Η συνοριοφυλακή στην Ουκρανία ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση και από την Κριμαία.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας αποκρούει αεροπορική επίθεση των εισβολέων.

Παράλληλα διέψευσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και χάρτες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βάση πληροφορίες από δυτικές πηγές, τα σημεία των επιθέσεων ή των εκρήξεων που καταγράφηκαν, είναι πολλαπλά.

Σειρήνες συναγερμού ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία.

Κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει μηνύματα από τις περιφερειακές αρχές να «διατηρήσουν την ηρεμία τους» και να αναμένουν οδηγίες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου.