Εισβολή στην Ουκρανία: Πρωτοφανή κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία εισηγούνται ειδικοί στον Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει παραλάβει φάκελο που περιλαμβάνει προτάσεις για μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν σχεδιαστεί για να διαταράξουν την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία, λένε στο NBC News τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Δύο αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ένας αξιωματούχος των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και ένα άλλο άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα, λένε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις από τον Μπάιντεν, αλλά υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι στρατιωτικοί που ασχολούνται με τον κυβερνοπόλεμο, προτείνουν τη χρήση αμερικανικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε μια κλίμακα που δεν έχει προηγουμένως ξαναχρησιμοποιηθεί.

Μεταξύ των επιλογών είναι:

«Θα μπορούσατε να κάνετε τα πάντα, από το να επιβραδύνετε τα τρένα μέχρι να τα εκτροχιάσετε», είπε ένα από τα άτομα που είναι ενήμερα των εισηγήσεων.

Εντωμεταξύ για τις 20.30 (ώρα Ελλάδας) μετατέθηκε το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την απάντηση των ΗΠΑ στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν, οι πρώτες αφότου ξεκίνησαν οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα.