Έκκληση για κοινή θέση των χωρών Κόλπου μετά τις επιθέσεις του Ιράν σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν απευθύνει αξιωματούχος των ΗΑΕ

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ζήτησε σήμερα 3.6.2026 να υιοθετήσουν οι χώρες του Κόλπου μια κοινή θέση μετά τις επιθέσεις στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, οι οποίες αποδίδονται στο Ιράν, την ώρα που οι μοναρχίες της περιοχής δυσκολεύονται να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο.

«Μπροστά στις επανειλημμένες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν, επιβάλλεται να υιοθετήσει ο Κόλπος μια θέση σταθερή, ενιαία και συνεπή. Κανένα Κράτος του Κόλπου δεν πρέπει να αφεθεί μόνο του μπροστά στις επιθέσεις αυτές, διότι η ασφάλεια των αραβικών Κρατών του Κόλπου αλληλοεξαρτάται, τα συμφέροντά τους και το πεπρωμένο τους είναι κοινά», έγραψε στο X ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΑΕ Ανουάρ Γκαργκάς.

«Αυτή η επίθεση δεν έχει στόχο μόνο μια χώρα, μας στοχοθετεί όλους», πρόσθεσε ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΑΕ.