«Έκλεισαν τα μάτια του κόσμου»: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Γιάννης Μπεχράκης

Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο και θλίψη σε όλη την Ελλάδα – Ποιος ήταν ο διεθνούς φήμης φωτογράφος που βρίσκονταν πάντα στην καρδιά των γεγονότων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Από το βράδυ του Σαββάτου (02/03) η ελληνική δημοσιογραφία είναι φτωχότερη, με τον Γιάννη Μπεχράκη να φεύγει από τη ζωή και να αναζητά νέες εικόνες μακριά από αυτόν εδώ τον κόσμο.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Έλληνας φωτορεπόρτερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών, ύστερα από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος τους ανθρώπους με τους οποίους βρέθηκε δίπλα δίπλα στην πρώτη γραμμή των σημαντικών γεγονότων που κάλυψε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ όλη η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου επαγγελματία και αξιοπρεπούς ανθρώπου.

«Μια φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει πιο δίκαιο», συνήθιζε να λέει ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα. Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή φίλοι, οικογένεια και συνεργάτες μέσω Facebook.