Εκλογές στο Ισραήλ: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις νοθείας» λέει η εκλογική επιτροπή

Την ίδια στιγμή ο Άιζενκοτ κατηγορεί τον Νετανιάχου για «πογκρόμ κατά της δημοκρατίας»

Onalert Newsroom
Διαδηλωτές κρατούν πανό και πλακάτ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ REUTERS/Jamal Awad

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αρμόδια εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (04.11.2026) ότι δεν εντόπισε καμία ένδειξη νοθείας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ που θα μπορούσε να θίξει την ακεραιότητά τους, τα αποτελέσματα των οποίων αμφισβητούνται από το στρατόπεδο του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αφού εξέτασαν τις προσφυγές που υπέβαλαν τα διάφορα κόμματα και διεξήγαγαν διεξοδικές έρευνες, οι εκλογικές αρχές του Ισραήλ δεν διαπίστωσαν «καμία παρατυπία ούτε στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η ακεραιότητα των εκλογών διακυβεύτηκε ή ότι τα αποτελέσματα αλλοιώθηκαν», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Αυτή η διευκρίνιση έρχεται λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών, στις οποίες κανένα από τα δύο βασικά πολιτικά μπλοκ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των 61 εδρών που απαιτείται στην Κνεσέτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του μπλοκ της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γκάντι Άιζενκοτ κατηγόρησε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για «πογκρόμ κατά της δημοκρατίας», αφότου η γενική εισαγγελέας εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την αμεροληψία της έρευνας που ξεκίνησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για υποψίες εκλογικής νοθείας από τα αραβικά κόμματα.

«Τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, των δυνάμεων της τάξης και της δημόσιας διοίκησης στο Ισραήλ υπηρετούν το κράτος και όχι τον ηγέτη του», αναφέρει ο Άιζενκοτ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Μέσα στην απόγνωσή τους, το Λικούντ και ο Νετανιάχου επιχειρούν να εξαπολύσουν πογκρόμ κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά τον Τζον Όσοφ σε προεκλογική συγκέντρωση στη Τζόρτζια
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τραμπ το «τσουνάμι» των Δημοκρατικών, λέει ο Ομπάμα

Οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν τον έλεγχο τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, ανατρέποντας τους συσχετισμούς έναντι των Ρεπουμπλικάνων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / REUTERS/Evelyn Hockstein/File photo
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχεται την εκλογική ήττα, αλλά αποποιείται κάθε ευθύνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι ο αντιδημοφιλής πόλεμος εναντίον του Ιράν επηρέασε «εν μέρει» το εκλογικό αποτέλεσμα, αρνούμενος ωστόσο να εκλάβει την ήττα ως προσωπική