Εκπαίδευση Κούρδων μαχητών απο τον γερμανικό στρατό

Τριάντα δύο Κούρδοι μαχητές ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους από το γερμανικό στρατό στη Βαυαρία (νότια Γερμανία) προκειμένου να μάθουν να χειρίζονται τους αντιαρματικούς πυραύλους τύπου Milan, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

(Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας σε συνάντηση της με κούρδους μαχητές βόρεια της Βαγδάτης στος 25/09/14)

Οι μαχητές έφθασαν χθες και θα εκπαιδευτούν στη σχολή του πεζικού του Χάμελμπουργκ (Βαυαρία) έως την 3η Οκτωβρίου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, που διευκρίνισε ότι η εκπαίδευσή τους θα επικεντρωθεί στο χειρισμό των αντιαρματικών πυραύλων Milan.

Η Γερμανία εχει ήδη στείλει πενήντα φορητούς εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων και πυρομαχικών, 520 τυφέκια G-3 και 20 πολυβόλα προς τους κούρδους αντάρτες Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.
Άλλη μια αερομεταφορά γερμανικού οπλισμού προς τους κούρδους πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Συνολικά 10.000 κούρδοι αντάρτες εξοπλίζονται από τα γερμανικά αποθέματα σε αποστολές αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα στους Κούρδους διχάζουν τη Γερμανία

Η Γερμανία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στους Κούρδους

Η Βρετανία θα μεταφέρει στρατιωτικό υλικό στους Κούρδους του Ιράκ