Πλημμύρισε στο αίμα η Καμπούλ – Δεκάδες οι νεκροί – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πρώτη δημοσίευση: 08:42:26
Τελευταία ενημέρωση :10:35:26

Πλημμύρισε στο αίμα το Αφγανιστάν.  Μια τεράστια έκρηξη κοντά στο διοικητικό κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ έχει σκορπίσει τον τρόμο. Οι πληροφορίες αναφέρουν δεκάδες θύματα.

Κοντά στην γερμανική πρεσβεία έγινε η ισχυρή έκρηξη που έπληξε σήμερα το πρωί, το κέντρο της Καμπούλ. Στην ίδια περιοχή, βρίσκονται κι άλλες πρεσβείες ξένων χωρών, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

“Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ έπαθαν καταστροφές κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση,” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αχμέντ Φαχίμ, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και 300 τραυματίες.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής ή της γαλλικής πρεσβείας έπειτα από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη περιοχή των πρεσβειών στην Καμπούλ. «Δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters η γερμανική πηγή στη αφγανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με την μέχρι τότε ενημέρωση, δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ