Δύο εκρήξεις σε κτίρια του στρατού στη Συρία

 Μια από τις βόμβες που εξερράγησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ενδέχεται να είχε τοποθετηθεί μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του στρατού, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Πληροφοριών Ομράν Ζοάμπι.
Πλάνα και φωτογραφίες που ανέβασαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές δείχνουν φλόγες να έχουν κυκλώσει τους πάνω ορόφους του κτιρίου που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας και βρίσκεται στην πλατεία Ουμαγιάντ της κεντρικής Δαμασκού. Ο Ζοάμπι είπε ότι οι εκρήξεις προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές.

Η τηλεόραση ανέφερε ότι οι εκρήξεις είναι έργο «τρομοκρατών»–ένας όρος που χρησιμοποιούν οι αρχές όταν αναφέρονται στους ενόπλους αντικαθεστωτικούς που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ.
Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μια έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Αμπού Ρουμανέχ και είχε στόχο το κτίριο του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, απ΄όπου δίνονται οι εντολές για τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκονται πολλές δυτικές και αραβικές πρεσβείες. Κατά το Γερμανικό Πρακτορείο, η δεύτερη έκρηξη στην πλατεία Ουμαγιάντ είχε στόχο άλλο αρχηγείο του στρατού. Το συγκεκριμένο κτίριο, μάλιστα, απέχει μερικά μόλις μέτρα από τα γραφεία της συριακής κρατικής τηλεόρασης. Πυρκαγιά προκλήθηκε στο κτίριο μετά τη δεύτερη έκρηξη.

Χθες Τρίτη, σύροι αντικαθεστωτικοί πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα κτίριο το οποίο έχει καταλάβει η φιλο-καθεστωτική πολιτοφυλακή στη Δαμασκό.
Όπως υποστηρίζουν ακτιβιστές, περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τους 18 μήνες που διαρκεί η εξέγερση κατά του προέδρου Άσαντ.