65 χρόνια μετά: Στα χέρια των παιδιών του το ΤΑΠ ενός ήρωα του Πολέμου της Κορέας

Το Πεντάγωνο, την Τετάρτη, έδωσε στους γιους ενός στρατιώτη του κορεατικού πολέμου την στρατιωτική ταυτότητα του πατέρα του, η οποία παραδόθηκε στις ΗΠΑ από τη Βόρεια Κορέα, μαζί με 55 σύνολα υπολειμμάτων που ενδεχομένως ανήκουν σε άλλους Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Η Βόρεια Κορέα επέστρεψε τα απομεινάρια ως μέρος συμφωνίας που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κινγκ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής του Ιουνίου μεταξύ των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη. Η ΤΑΠ ανήκε στον Charles Hobert McDaniel, έναν Αμερικανός στρατιωτικός ιατρός από την Ιντιάνα.

«Κάθισα εκεί και φώναξα για λίγο και πήρα λίγο χρόνο για να συνθέσω τον εαυτό μου», είπε ο Charles. «Είμαστε απλά συγκλονισμένοι, είμαι, ότι από όλα αυτά τα κουτιά που επέστρεψαν και από όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που λείπουν, είμαστε οι μόνοι που έχουν τη βεβαιότητα.»

Η ΤΑΠ του McDaniel ήταν η μόνη που επέστρεψε με τα 55 σετ απομεινάρια. Τα απομεινάρια του McDaniel είναι μεταξύ των επαναπατρισθέντων στις ΗΠΑ. Τα κατάλοιπα αναλύονται επί του παρόντος σε ένα εργαστήριο στη Χαβάη και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ταυτοποιηθούν.

Ο Larry, που ήταν πολύ νέος όταν ο πατέρας του πήγε στον πόλεμο για να τον θυμηθεί, έκανε μια δοκιμασία DNA στο τέλος της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης για να βοηθήσει να καθοριστεί αν τα απομεινάρια του πατέρα του ήταν μεταξύ εκείνων που επέστρεψαν.  Ο McDaniel, ο οποίος ήταν μέλος του Τάγματος Υγειονομικού του 8ου Συντάγματος του Ιππικού, είχε σκοτωθεί τον Οκτώβριο του 1950 εν μέσω μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης από τις κινεζικές δυνάμεις.

Το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι περίπου 7.700 Αμερικανοί στρατιώτες δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους όταν ο κορεατικός πόλεμος τελείωσε με ανακωχή το 1953.