Έκτακτο: 700 όμηροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στα χέρια του ISIS δήλωσε ο Πούτιν

Οι 700 όμηροι που κρατούνται στη Συρία από μαχητές του ISIS περιλαμβάνουν Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες, με τους τζιχαντιστές να σκοτώνουν 10 άτομα την ημέρα , δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επικρίνοντας τις αμερικανικές δυνάμεις για «καταστροφική» αποτυχία.

Το ISIS έχει συλλάβει και κρατά περισσότερους από 700 ομήρους στη συριακή περιοχή Deir ez-Zor, μεταξύ των οποίων και πολίτες δυτικοευρωπαϊκών και άλλων κρατών, σύμφωνα με αναφορές της Tass.

Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στην περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του αμερικανικού συνασπισμού.

Οι στρατιώτες απαιτούν ως αντάλλαγμα αφενός την απελευθέρωση των συντρόφων τους που έχουν συλληφθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και αφετέρου να τους παραχωρηθούν συγκεκριμένα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη Ποταμού.

Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Tass. οι δυνάμεις Κούρδων που θα εξαπέλυαν επίθεση κατά των δυνάμεων του ISIS στην περιοχή αποδυναμώθηκαν όταν μαχητικά του Αμερικανικού Συνασπισμού βομβάρδισαν την περιοχή με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να δεχθούν μεγάλες απώλειες, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι τζιχαντιστές και κατέληξε στην επιδρομή των προσφυγικών καταυλισμών και την ομηρία εκατοντάδων πολιτών.

Με πληροφορίες από : Independent , Haaretz