Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στο Κίεβο: Ιστορική επίσκεψη υπό τον ήχο των αντιαεροπορικών συναγερμών [pics, vids]

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε τελικά αυτό που δεν περίμενε κανείς και επισκέφτηκε για πρώτη φορά την εμπόλεμη Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα το Κίεβο, λίγες μέρες πριν την επέτειο ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Από νωρίς το πρωί, επικρατούσε ένας «χαμός» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σε εικόνες και βίντεο από το Κίεβο, εμφανίζονταν μεγάλες οχηματοπομπές, ενώ παράλληλα στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας είναι ακόμα ανεπτυγμένα αναπτυχθεί εναέρια μέσα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελικά, η επιβεβαίωση ήρθε περί τις 12 παρά 10 (ώρα Ελλάδας) με τον Αμερικανό Πρόεδρο να εμφανίζεται δίπλα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με πλήθος δυνάμεων ασφαλείας, δημοσιογράφων και στρατιωτών να βρίσκονται μαζί τους, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αντιαεροπορικές σειρήνες και συναγερμοί ήχησαν ενώ οι δύο ηγέτες περπατούσαν στο δρόμο, δίχως ωστόσο να εμφανίζονται αγχωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα ανέβαλε ταξίδι στις Βρυξέλλες, λόγω επικείμενης επίσκεψης ενός ιδιαίτερα «σημαντικού» ηγέτη δυτικής χώρας, ενώ οι δρόμοι γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο είχαν κλείσει από νωρίς.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, σε ανάρτηση που έκανε στο Telegram, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθατε στο Κίεβο. Η επίσκεψή σας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σημάδι υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς».

 

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες: