ΒΙΝΤΕΟ: Εκτελέσεις με πυροβόλα όχι με σπαθιά στη Σ.Αραβία! Εκσυγχρονισμός!

Επτά νεαροί άνδρες, καταδικασμένοι  σε θάνατο για ένοπλη ληστεία, εκτελέστηκαν την Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία παρ όλες τις εκκλήσεις οργανώσεων  ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς τις  αρχές να δείξουν επιείκεια επειδή το έγκλημα διαπράχθηκε όταν οι δράστες ήταν ανήλικοι.

Οι 7 νέοι, ηλικίας  20- 24 ετών, εκτελέστηκαν δια τουφεκισμού σε πλατεία της πόλης ‘Αμπχα στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο το 2005. «Η εκτέλεση των επτά ανδρών θα είναι μια πράξη ωμής αγριότητας», τόνισε η Διεθνής Αμνηστία λίγο πριν από την εκτέλεση.

Η εκτέλεση με τουφεκισμό είναι ουσιαστικά μια νέα πρακτική στην Σαουδική Αραβία : Και αυτό διότι παρατηρείται  μεγάλη έλλειψη σε εκπαιδευμένους δημίους για εκτελέσεις αποκεφαλισμού με χρήση σπαθιού !

Αυτό οδηγεί τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν πλήρως  το δημόσιο αποκεφαλισμό με σπαθί με την εκτέλεση δια πυροβολισμού. Ίσως δε, όπως εκτιμούν παρατηρητές , για το λόγο αυτό και οι 7 νέοι να τουφεκίστηκαν με εκτέλεση με πυροβόλα όπλα. 

Η Επιτροπή  που ορίστηκε να εξετάσει το θέμα της έλλειψης δημίων- αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων υπουργείων - κατέληξε πριν μερικές ημέρες  στο συμπέρασμα ότι η χώρα θα αναγκαστεί να κάνει αυτό το βήμα, λόγω της μεγάλης έλλειψης σε εκπαιδευμένους δημίους.

Έτσι η Επιτροπή συνέστησε στις Αρχές της χώρας να εξετάσουν την πιθανότητα αλλαγής της παραδοσιακής μεθόδου τιμωρίας με κάποια πιο σύγχρονη, όπως είναι για παράδειγμα το εκτελεστικό απόσπασμα.

Στη Σαουδική Αραβία κάθε χρόνο εκτελούνται συνήθως 50 έως 100 άτομα.Από τις αρχές του έτους, 25 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί,ενώ το 2012, 76 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει αν ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο παρακάτω βίντεο θα δειτε την πρακτική που θα αντικαταστήσουν οι Σαουδάραβες λόγω της έλλειψης δημίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκεφαλισμός γυναίκας στη Σαουδική Αραβία!