«‘Ελληνες πουλήστε ακριβά το τομάρι σας»! Ρώσος οικονομολόγος γράφει για το νέο πείραμα της ΕΕ

Η άποψη ότι η Ελλάδα ήταν το “πειραματόζωο” της Γερμανίας και της ΕΕ για την διαχείριση του χρέους, είναι ευρέως διαδεδομένη.Πολλοί ειδικοί και μη θεωρούν ότι τα όσα έγιναν και κυρίως όσα δεν έγιναν στην Ελλάδα ,αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους πήγαιναν στα “τυφλά”, δοκιμάζοντας “θεραπείες” και “φάρμακα” που δεν έδιναν καμία απολύτως σημασία στον “ασθενή”, αλλά μόνο στην επίτευξη αριθμητικών στόχων σε οθόνες υπολογιστών. Ακόμη κι εκεί απέτυχαν με παταγώδη τρόπο. Το ελληνικό χρέος αυξάνεται!

Το δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε που εκφράζει αυτή την “αυτοκτονική” πολιτική δεν μπορεί να μην έχουν κατανοήσει ότι οδηγεί μαθηματικά και στην δική τους οικονομομική ασφυξία. Η διαγραφή χρέους “ξορκίζεται” με λόγια σκληρά και απόψεις που δεν σηκώνουν αντιρρήσεις. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή για να αντιμετωπιστεί με …ξόρκια. Και δεν είναι απίθανο να περάσουμε στην επόμενη φάση του “πειράματος” που θα έχει να κάνει με την “διαγραφή κρατικών χρεών”. Και το καλύτερο “πειραματόζωο” φαίνεται όπως γράφει ο Ρώσος οικονομολόγος Μιχαήλ Χάζιν, είναι η Ελλάδα!

Σε ανάλυσή του για την RBTH ο Χάζιν αναφέρεται λεπτομερώς στην διαδρομή που έφερε όλα τα κράτη στην τραγωδία του χρέους. Ξεκινώντας από την εποχή Ρέϊγκαν στις ΗΠΑ φθάνει στο συμπέρασμα ότι σήμερα το παγκόσμιο δημόσιο χρέος πολύ απλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Όπως γράφει , “τα πειράματα γίνονται στα συνήθως λιγότερα πολύτιμα μέλη της ομάδας” .Και εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά το πειραματόζωο της ΕΕ και της Γερμανίας για να διαπιστωθεί τι θα συμβεί αν αρχίσουμε να διαγράφουμε κρατικά χρέη.

Ο Ρώσος οικονομολόγος υποστηρίζει ότι είναι πιθανόν η ηγεσία της ΕΕ να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως το «πειραματόζωο», “πάνω στο οποίο θα δοκιμαστεί η αντοχή από τη λειτουργία των μηχανισμών στην περίπτωση διαγραφής δημόσιου χρέους. Σε αυτό το εγχείρημα, τα χτυπήματα θα πέσουν βροχή πάνω στην Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ οι χώρες (αλλά και η Κομισιόν) θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία πάνω στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών μιας συναλλαγής, που νομοτελειακά θα χτυπήσει όλες τις χώρες του κόσμου. Και το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, είναι να «πουλήσει» το πείραμα που γίνεται πάνω στη δική της χώρα όσο πιο ακριβά μπορεί”.

Γι΄ αυτό και καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες “να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους”. Όπως γράφει υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευθεί η Ελλάδα για να αντισταθεί στους ωμούς εκβιασμούς αλλά και στις πιέσεις που θα τις ασκηθούν από “χαμηλά”, εννοώντας κατευθυνόμενες κοινωνικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Δεν παραβλέπουμε ότι όλα αυτά τα υποστηρίζει ένας Ρώσος οικονομολόγος και πιθανόν να “κρύβονται” πίσω απ΄ αυτά οι επιθυμίες της Μόσχας. Ωστόσο δεν στερούνται λογικής .

Διαβάστε ακόμη:

Γερμανία:»Ισχυρή για να αγνοηθεί αδύναμη να επιβληθεί σε μια ΕE που η Μέρκελ διέλυσε σε 10 χρόνια»

«Ελλάδα εναντίον Γερμανίας»! Το Stratfor λέει ότι το Βερολίνο «έχει λίγες και κακές επιλογές»!