Εναλλακτική λύση στον «Ρωσικό Χειμώνα» το φυσικό αέριο της Αλγερίας!

Εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια πρόσθετων ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αλγερία αναζητεί η Ελλάδα, προκειμένου να καλύψει πιθανή έλλειψη εφοδιασμού αλλά και να συνδράμει στον εφοδιασμό γειτονικών χωρών σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στις εισαγωγές ρωσικού αερίου μέσω αγωγού λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας μεταβαίνει στην Αλγερία στις 4-6 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των τροφίμων, του λιανικού εμπορίου, της μικροηλεκτρονικής καθώς και των ιχθυοκαλλιεργειών και άλλων κλάδων παραγωγής.

Ο κ. Κούρκουλας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων της Αλγερίας , αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, κ. Bouchouareb Abdeslam, τον Υπουργό Ενέργειας κ.Yousfi Youcef, τον Υπουργό Δημοσίων έργων κ. Kadi Abkelkader καθώς και με τον Υπουργό Οικισμού Χωροταξίας και Πόλεων κ. Tebboune Abdelmadjid. ( Δείτε επίσης: Εναλλακτικό προμηθευτή στην Αλγερία αναζητά η ΔΕΠΑ )

Ο Υφυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία κατά την τελετή έναρξης επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώνεται σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπογραφεί συμφωνία σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου μεταξύ του ΣΕΒ και του αντίστοιχου Αλγερινού φορέα. Προτεραιότητες του φόρουμ είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ