Γνωρίστε τον 14χρονο Γιαζίντι που πολεμά τo ISIL – ΒΙΝΤΕΟ

Επιμέλεια-Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: BBC

Ο Χαϊντάρ είναι ένα 14χρονο αγόρι Γιαζίντι που δηλώνει ότι ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει τα όπλα ήταν για να προστατεύσει την οικογένειά του. Τώρα μάχεται εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (IS), μιλώντας ανθρώπινα και με πολύ δύναμη ψυχής για το πολεμικό σκηνικό το οποίο βιώνει σε καθημερινή βάση.

Στόχος του Χαϊντάρ είναι να απελευθερωθεί το βουνό Σιντζάρ, από το Ισλαμικό Κράτος. Παρόλο που ο ίδιος χάνει το σχολείο του, πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό που κάνει τώρα, η συμμετοχή του στον ένοπλο αγώνα υπεράσπισης των πατρογονικών εδαφών, είναι πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή από την εκπαίδευση του.

Το BBC απέκτησε πρόσβαση στην αποκλεισμένη ζώνη του βουνού Σιντζάρ και δημοσιεύει τις προσωπικές ιστορίες της φυλής των Γιαζίντι, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κατά χιλιάδες σε αυτήν την άγονη περιοχή.

“Είμαι 14 χρονών και το όνομά μου είναι Χαϊντάρ. Είμαι αγόρι Γιαζίντι και θέλω οι ΗΠΑ να μας βοηθήσουν με όπλα. Ο πατέρας μου, μου δίδαξε πως να χρησιμοποιώ όπλα, έμαθα πώς να πυροβολώ και έκανα λίγη στρατιωτική εκπαίδευση. Μου λείπει το σχολείο αλλά τώρα δεν είναι καιρός για σχολείο. Έπρεπε να μάθουμε τη χρήση των όπλων. Ο πατέρας μου είναι εδώ και η μαμά μου είναι στην Τσελμέρα, μια άλλη πόλη. Μου λείπουν πολύ οι αδελφές μου και η μαμά μου. Εύχομαι να ήταν εδώ και αυτές. Σκοπός μας είναι να απελευθερώσουμε το Σιντζάρ από το Ισλαμικό Κράτος. Ποιοί είναι αυτοί; Είναι όλοι τέρατα. ”

Επιμέλεια-Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: BBC