Ένας «πρίγκιπας» αξίας τριών δισ. γεμάτος… διαρροές! Νέος πονοκέφαλος για το Βασιλικό Ναυτικό (pics/vid)

Ο «Πρίγκιπας της Ουαλίας» (HMS Prince of Wales), ένα από τα διαμάντια του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, επεφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη στο πλήρωμα, καθώς τα κατώτερα επίπεδα του αεροπλανοφόρου πλημμύρισαν.

Το Βασιλικό Ναυτικό ξεκίνησε και επίσημα έρευνα για τη διαρροή σωλήνων που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στο HMS Prince of Wales.

Πλάνα από το πλημμυρισμένο πλοίο γρήγορα έκαναν το γύρω του διαδικτύου:

Η διαρροή συνέβη ενώ το πλοίο των 3 δισεκατομμυρίων λιρών βρισκόταν στη Ναυτική Βάση του Πόρτσμουθ.

Σύμφωνα με αναφορά μέσων του βρετανικού Τύπου, μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ξαφνικά μεγάλη διαρροή νερού εντός του πλοίου που προκάλεσε το πλημμύρισμα διαμερίσματος μέχρι το ύψος των αστραγάλων πριν τελικά ελεγχθεί και καθαριστεί.

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού προσπάθησε να καθησυχάσει τα πράγματα λέγοντας πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, το νερό στραγγίστηκε από το πλήρωμα και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα επιχειρησιακής ετοιμότητας του πλοίου. Σημείωσε δε ότι τα αίτια του περιστατικού ερευνώνται.

Σύμφωνα με αναφορές η πλημμύρα προήλθε από ελαττωματικό σωλήνα που διέρρευσε ποσότητα νερού μέσα στο κατώτερο κατάστρωμα, πριν η πηγή της εντοπιστεί και απομονωθεί.

Πηγή: The Telegraph