Τουρκικά drones εναντίον του στρατού της Αρμενίας;

Σύμφωνα με ρωσική διαδικτυακή δημοσίευση της Avia.Pro, τουρκικά drones χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στον Αρμενικό στρατό κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Η έκθεση ανέφερε ότι το τουρκικό Bayraktar TB2 επιθετικό drone χρησιμοποιήθηκε σε αεροπορικές επιδρομές εντός της αρμενικής επικράτειας, ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία και ώρα του συμβάντος.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, «TB2 Bayraktar ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Αρμενίας. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της επίθεσης παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, η στρατιωτική διοίκηση της Αρμενίας δίνει μεγάλη προσοχή σε αυτό το ζήτημα, ειδικά μετά τις τελευταίες απειλές της Άγκυρας ότι θα καταλάβει εδάφη της Αρμενίας».

Αναφερόμενη στο κανάλι του Στρατιωτικού Παρατηρητή η πηγή Avia.pro ανέφερε: «Κρίνοντας από τα πλάνα, ένα από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης στο Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ήταν η πιθανή χρήση του Τουρκικού drone TB2 Bayraktar από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν».

Δεδομένου, όμως, ότι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο συμβάν είναι περιορισμένες, δεν είναι βέβαιο εάν το συγκεκριμένο drone χρησιμοποιήθηκε από τις Τουρκικές ή τις Αζέρικες ένοπλες δυνάμεις.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι σήμερα, είναι ότι η Τουρκία είχε αναπτύξει στην περιοχή τουλάχιστον έξι επιθετικά drones, δυνάμεις πυροβολικού, συστήματα αεράμυνας, ακόμα και, σύμφωνα με ορισμένες πηγές,  μαχητές από τη Συρία.

Μέχρι στιγμής τα υπουργεία άμυνας Αρμενίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν δεν έχουν σχολιάσει το γεγονός.

Πηγή: AMN